Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se prepara foarte usor si este o prajitura de post delicioasa. Tortul Diplomat de post se orneaza cu fructe si frisca si este foarte bun. Pentru acesta va trebuie 2 portocale.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort Diplomat de post

Ingrediente

  • 1 L frisca lichida de post +300-500ml pt. ornat
  • 300g. zahar pudra
  • 2 lamii{coaja rasa si sucul}
  • 3 plicuri cu gelatina {dr. Oetker}
  • apa rece pt. inmuierea gelatinei {100ml.}
  • 2-3 pliculete cu zahar vanilat
  • 1 compot ananas
  • 1 compot mandarine
  • 2-3 fructe de kiwi {sau ce alte fructe doriti }
  • FOAIE
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 1 virf de lingurita de bicarbonat de amoniu {amoniac} dizolvat in suc de lamiie
  • 3-4 linguri de faina

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat intr-un vas inox mic {300-400ml.-ibric} cu apa rece cam 100ml ,la bain -marie pina se dizolva complet, apoi se inchide focul si lasam ibricul in apa calda pina la intrebuintare.
Fructele se scurg bine de zeama de compot si se taie dupa marimea dorita, se lasa in asteptare.

Se bate apoi frica cu mixerul dupa indicatiile de pe cutie, pina devine tare dar nu prea teapana. In frisca astfel batuta se adauga zaharul dizolvat in sucul lamiilor si eventual in max. 30 ml suc din compotul de ananas, coaja rasa de la lamii si se amesteca usor pina la omogenizare, punindu-se apoi gelatina dizolvata, calduta, amestecind bine cu un tel pina la omogenzarea compozitiei.

Urmeaza apoi fructele si aceasta compozitie se toarna intr-o cratita {de 2-2,5l capacitate}pe care am udat-o cu putina apa si am tapetat-o cu un celofan pe care la rindul lui il stropim cu apa rece. Scuturam putin cratita in miini ca sa se aseze bine compozitia , o nivelam cu o lingura si o dam la frigider pt. 3-4 ore minim. Pentru "baza" tortului Diplomat poti folosi o foaie gen biscuite dupa cum urmeaza:

Se pune apa intr-un castronel cu un praf de sare, zaharul si se amesteca pina se dizolva zaharul. Apoi se adauga uleiul si amoniacul stins amestecind bine si fain  .Trebuie sa se obtina un aluat bun de intins in foaie dec , daca se mai cere faina mai adaugati pina la obtinerea rezultatului dorit.

Pe fundul cretitei {in care doriti sa faceti tortul}uns cu margarina si tapetat cu faina, intideti o foaie grosuta din aluatul obtinut si il dati la copt pt. 15-20 minute la foc moderat spre mic. Aveti grija ca foaia sa ramina alba deasupra dar sa fie usor rumenita pe fund. Rece o asezati peste crema diplomat din cratita.

Deci, intii faceti foaie si apoi crema diplomat. Tortul se rastoarna dupa 3-4 ore de stat in frigider sau a 2 a zi , ornindu-se cu frisca si fructe dupa dorinta si imaginatie ,imbogatindu-se ornamentatia cu ciocolata de post rasa sau figurine facute cu cioco . topita pe hirtie de copt, sau perlute de zahar .



La sfarsit, rasturnam tortul Diplomat de post, pe un platou, luam celofanul si ornam deasupra cu restul de fructe si putina frisca, apoi il servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

A

Andreea • 22 Iulie 2022, 23:54 Gelatina e din oase...de ce este aceasta reteta listata de post!?

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia