Pentru acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, ulei, frisca, mandarina, struguri si jeleu.
Albusurile se bat spuma cu putina sare. Se fierbe zaharul si apa, iar siropul rezultat se toarna peste albusuri. Se amesteca bine, iar la final se adauga galbenusurile si uleiul. Se adauga faina, cacaua, dupa care se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina. Se introduce la cuptor si se lasa la copt. Separat, se freaca ouale cu zaharul, pentru crema. Se pun pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Gelatina se pune la inmuiat, iar frisca se bate spuma. Gelatina se amesteca cu crema si cu frisca. Se unge blatul cu compozitia rezultata si se orneaza cu mandarine si struguri.
Se tine la rece cateva ore, apoi se serveste.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Placinta cu mere
Ciocolata de casa
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii