Pentru tortul de nuci se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat pana se fac ca o crema. Se adauga faina, pesmetul din cernut, nucile trecute prin masina de tocat.
Pentru tortul de nuci se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat pana se fac ca o crema. Se dauga faina, pesmetul din cernut, nucile trecute prin masina de tocat si la urma albusurile spuma. Se unge forma de tort bine cu unt. Se toarna compozitia, se da la cuptor circa o ora, la foc potrivit. Dupa ce tortul s-a racit, se taie in doua, se stropesc amandoua jumatatile cu un sirop cu rom sau cu lichior si se umple cu crema de nuci, apoi se glaseaza.
Pentru crema de nuci se oparesc nucile macinate cu laptele indulcit cu zahar. Se amesteca adaugand putin rom si cand s-a mai racorit, doua galbenusuri. Se freaca bine pana devine spumoasa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAm facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.
Supa de curcan
Comentarii