Tort de zahar ars

Se incalzeste cuptorul la 350 grade F A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cratita cu grija sa se tap

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • A. 8 linguri zahar tos
  • B. 6 linguri zahar tos
  • 6 oua intregi
  • 1 litru lapte caldut
  • C. 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri faina
  • 6 oua separate
  • 1 lingurita praf de copt
  • D. frisca batuta pentru ornat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350 grade F

A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cratita cu grija sa se tapeteze cu zahar si marginile cratitei pe dinauntru. Se lasa sa se raceasca. (Caramelul cind se raceste se "crapa".)


B. Se bat cu telul ouale cu zaharul si apoi se adauga laptele caldut. Se pune de o parte.


C. Se face un pandispan din 6 oua.(Se bat cele 6 albusuri spuma tare, se adauga pe rind cele 6 linguri de zahar, apoi faina si praful de copt, amestecind usor de sus in jos sa se incorporeze faina).


In cratita cu zahar caramelizat (A) se goleste amestecul lichid (B) si peste el se goleste amestecul (C), pandispanul.


Se netezeste usor cu o spatula si se da la cuptor pentru o ora.


Se scoate din cuptor si se lasa se se raceasca complet in cratita, ferit de curent.

A doua zi se rastoarna pe un platou rotund (se pune platoul deasupra la cratita si se intoarce rapid cratita cu fundul in sus! pe platou) si se orneaza cu frisca batuta cu putina vanilie si zahar, sau cu frisca din cutie, preparata gata. Se da la rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Rulouri din carne de vita
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide