Tort de turta dulce

Intr-un castron mare se freaca spuma galbenusurile, mierea si zaharul Se adauga apa calduta, coaja de lamaie, mirodeniile, romul, praful de copt si l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 300 gr miere
  • 1 praf de copt
  • 400 gr faina
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri rom
  • 1 lingura scortisoara
  • 5 cuisoare pisate
  • 1 lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr unt
  • 5 linguri miere
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri rom
  • Pentru glazura:
  • 90 gr zahar pudra
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura apa

Mod de preparare

Intr-un castron mare se freaca spuma galbenusurile, mierea si zaharul Se adauga apa calduta, coaja de lamaie, mirodeniile, romul, praful de copt si lamaia. Se amesteca. La sfarsit se pun albusurile batute spuma tare si se inglobeaza usor. Se pune compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si se coace 40 de minute, la foc moderat. Se scoate forma din cuptor, se lasa la racit si apoi se taie blatul in trei foi. Intr-un vas se freaca foarte bine mierea, romul si cacaua. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca mereu pana se leaga crema. Se ia de pe foc, se amesteca pana se raceste si apoi se inglobeaza, pe rand, galbenusurile. Se freaca untul spuma si se incorporeaza, cate putin, in crema de galbenusuri. Se face glazura. Zaharul pudra se amesteca cu apa calda, se bate bine si apoi se adauga romul. Se freaca amestecul pana ce glazura se leaga si devine stralucitoare. Blaturile se ung cu crema, se pun unele peste altele si deasupra se toarna glazura.

La un ceai cald cu ghumbir merge de minune. Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Prajitura alba ca zapada

Prajitura Negresa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia