Pasta: Am pus in mixer faina, zaharul si untul taiat cubulete si am amestecat. Am pus oul. In lapte am dizolvat drojdia si am incorporat usor in amest
Pasta:
Am pus in mixer faina, zaharul si untul taiat cubulete si am amestecat.
Am pus oul. In lapte am dizolvat drojdia si am incorporat usor in amestec.
Apoi am trecut compozitia pe masa de lucru si am continuat s-o amestec pana se omogenizeaza complet.
Am lasat pasta in castronel sa creasca la loc cald in bucatariea circa 1-2 ore.
Intre timp am preparat crema:
Galbenusurile le-am batut bine de tot impreuna cu zaharul. Am adaugat faina si am continuat apoi am incalzit laptele si in el am topit ciocolata si rezultatul l-am amestecat oualelor. Le-am pus din nou pe foc.
Apoi am lasat-o sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea pentru a nu forma crusta la suprafata.
Cand pasta a crescut am intins-o in forma dreptunghiulara.
Am intins deasupra crema pasticcera.
Am rolat totul in forma de sul si-am taiat bucati de 3-4 cm una.
Fiecare bucatica am inchis-o la una din capete pt a impiedica iesirea cremei.
Le-am asezat in tava cu hartie de copt si cu peretii untuiti si le-am mai lasat sa dospeasca pana s-au dublat ca volum.
Am pus la cuptor la 180° pt circa 30 minute.
Reteta Tort de trandafiri a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAstazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...
Prajitura turnata cu mere si biscuitiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii