6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, dupa cre se amesteca pe foc intr-un vas cu apa, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte. 3 pliculete
6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, dupa cre se amesteca pe foc intr-un vas cu apa, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte.
3 pliculete gelatina se amesteca cu 5 - 6 linguri de apa pe foc intr-un vas cu apa pana ce se omogenizeaza.
Se toarna gelatina peste cealalta compozitie, se pun si stafidele, se amesteca pana se face o crema si, optional, se pune si un pumn de coaja de portocala rasa. Crema se lasa la rece.
Se bate frisca. Se bat albusurile spuma. Dupa ce se raceste crema, se amesteca, intr-un castron mai mare, pe rand, cate o lingura, din frisca de albus si crema. Se cuarata portocalele si se taie rondele.
Se raceste o cratita si se lasa putina apa in ea (o lingurita). Se tapeteaza peretii cu feli de portocale. Se pune jumatate din compozitie peste portocale, se pun 12 piscoturi inmuiate in lapte; se pune si restul de compozitie si la sfarsit se adauga iar piscoturi inmuiate in lapte.
Laptele ramas se amesteca cu un pliculet de zahar vanilat, in care se vor introduce piscoturile de sampanie; piscoturile se baga si se scot imediat. Se foloseste o oala mare de 24 cm. Se pune oala la frigider si, de preferat, se lasa de pe o zi pe alta pentru a se inchega.
Pentru a rasturna tortul, se pune un platou si se rastoarna cratita cu fundul in sus; daca iese mai greu, se bruscheaza usor cratita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Comentarii