Tort de portocale

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si coaja rasa, faina si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 6 linguri nuca macinata
  • 8 linguri zahar
  • zeama de la jumatate portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura faina
  • Pentru sirop:
  • 150 gr zahar
  • 1
  • 5 pahare apa
  • zeama de la o portocala
  • Pentru crema:
  • 4 linguri zeama de portocale si coaja rasa
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr unt

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si coaja rasa, faina si nuca macinata. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o forma de tort tapetata. Se introduce tava in cuptorul cald si se lasa pe foc mic. Se lasa cateva minute, apoi se scoate tortul din forma. Se taie apoi in doua blaturi si se insiropeaza. Se prepara crema. Trei oua se bat cu zaharul pana ce amestecul creste bine si se ingroasa, apoi se adauga zeama de portocale, se bate din nou si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul si se pune pe rand cate o lingura din crema in unt, dupa care se amesteca bine. Se lasa la rece pana ce se intareste putin, apoi se umplu blaturile cu crema.


Tortul se serveste ornat cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Prajitura snikers

Prajitura televizor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Mancare cu pui si ardei
Bucataras.RO

Mancare cu pui si ardei

Mancare cu pui si ardei
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce