Tort de piersici

Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pana devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat bine cu un strop de sa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de piersici

Ingrediente

  • Blatul:
  • 125 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 g cocos ras
  • 1 strop de sare
  • Umplutura:
  • piersici
  • 1 budinca de frisca sau vanilie

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pana devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat bine cu un strop de sare si se aduga la galbenusuri amestecand usor. Se aduga faina amestecata cu cocosul ras si praful de copt si se amesteca bine. Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 160 grade C timp de aproximativ 30 minute. Se pune la racit pe un gratar.Se taie blatul in 2 felii Se prepara o budinca dupa indicatiile de pe plic. Se unge blatul cu un strat subtire de budinca. Se asaza piersicile apoi se ung piersicile cu un alt strat subtire de budinca. Se acopera cu celalalt blat. Deasupra se unge cu restul de budinca peste care se asaza feliile de piersici. Se pregateste o gelatina tot dupa indicatiile de pe pliculet. Se intinde peste piersici cu ajutorul unei linguri, incepand din mijlocul tortului. Se decoreaza cu frisca.


Se decoreaza cu frisca, se pune la rece, iar la servire se taie felii.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia