Tortul de paste poate fi facut cu orice ocazie, chiar daca denumirea lui spune altfel. Este compus din doua tipuri de blat si doua tipuri de crema.
Tortul de paste poate fi facut cu orice ocazie, chiar daca denumirea lui spune altfel. Este compus din doua tipuri de blat si doua tipuri de crema.
Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se bat albusurile separat cu un praf de sare. Hidratam stafidele in rom si cognac si le adaugam la galbenusuri. Se amesteca cu faina, praful de copt stins cu putina lamaie, nuca de cocos si nuca macinata. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 30 de minute.
Se macina nucile, se hidrateaza stafidele in cognac si rom si se separa galbenusurile de albusuri. Untul la temperatura camerei se freaca cu mixerul. Galbenusurile se freaca cu zahar pana se dizolva cristalele complet. Se adauga untul frecat separat si se amesteca in continuare. Ciocolata topita la bain marie sau microunde se adauga la compozitia de unt si galbenusuri impreuna cu stafidele cu tot cu cognac. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga la galbenusuri cate doua linguri alternativ de faina si albusuri si se amesteca rapid de jos in sus. Se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 30 maxim 40 de minute in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Eu l-am tinut 30 de minute si apoi l-am lasat in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca si sa nu se lase blatul.
Se face un ganache din frisca si ciocolata pe baie de aburi. Eu o fac mereu in cratita de teflon direct pe focul foarte mic.Se pune frisca in tigaie si se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici. Se amesteca mereu in ea si nu se lasa sa ajunga la fierbere. In momentul cand s-a topit ciocolata de tot se ia de pe foc si se lasa la temperatura camerei. Cand s-a racit complet se baga la frigider pana a doua zi cand se mixeaza bine. Celelalte doua creme se freaca cu mixerul impreuna cu lapte si zahar pudra dupa indicatiile de pe ambalaj.
Se taie blaturile in mai multe felii. Se foloseste un blat ca baza, se insiropeaza cu suc din compot si se pune ganachul deasupra. Se pastreaza un alt blat de pus deasupra iar celelalte se taie fasii . Se aseaza intercalat fasiile de blat unul alb, unul negru si tot asa pana se formeaza o felie de blat. Se insiropeaza si se unge cu crema de care doriti. Am asezat si felii de piersici deasupra. Se pune ultimul blat pastrat deasupra, se insiropeaza si se imbraca tortul in crema ramasa. Am pus si un strat de frisca peste si am lasat o banda de crema in partea de jos. Am presarat nuca de cocos si cateva decoratiuni. Cosuletul si iepurasii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Am amestecat biscuitii dati prin masina impreuna cu esente, cafea, lapte, margarina si zahar. Am modelat din compozitie un aluat, l-am intins si am decupat din el.
Se lasa la rece, iar la servire se taie felii. Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii