Tort de ness

Tortul de ness este o reteta potrivita pentru iubitorii de cafea. Este un tort ce se prepara usor si are aroma intensa de cafea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de ness

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri apa
  • 300 g faina
  • Crema de cafea:
  • 10 galbenusuri
  • 500 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 pachetele de ness(80 g unul)
  • 2 linguri rase de cafea
  • 1 esenta de rom
  • putina ciocolata rasa pentru ornament

Mod de preparare

Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri! Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul! Adaugam apa.

Incorporam albusurile in galbenusuri, adaugam faina, praful de copt si amestecam! turnam aluatul in tava de tort cu fund detasabil!ori o ungem cu putin ulei si faina ori punem foaie de copt!Dam la cuptor la foc mediu pentru aprox 45-50 de min! dupa ce s-a racit il taiem in 3, cu grija pentru ca e foarte pufos.

Crema:

In timp ce blatul se coace noi ne apucam de crema!
Amestecam zaharul pudra cu galbenusurile si batem bine. In alt bol frecam untul cu nessul cafeaua si esenta.

Adaugam galbenusurile batute si ne ajutam de mixer pentru ca crema sa se omogenizeze.

Asamblarea stiti povestea, impartiti crema in 3 parti neegale, a treia parte sa fie mai putina, umpleti un blat 1 puneti blatul 2 dupa care umpleti si blatul 2 puneti blatul 3 apoi imbracati tot tortul cu crema ramasa cum stim mai bine, eu recunosc ca nu prea le am. Cum nu le am cu ornamentul am presarat putin ciocolata pe parti si am dat la rece.

Dupa minim 2 ore l-am servit! Nu am ce zice, o crema moale gustosa cu un blat pufosss mmm combinatia perfecta, m-am mai repetat?


Serviti tortul de ness rece.

Reteta de tort de ness propusa de Antzuka pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce