Tort de ness

Tortul de ness este o reteta potrivita pentru iubitorii de cafea. Este un tort ce se prepara usor si are aroma intensa de cafea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de ness

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri apa
  • 300 g faina
  • Crema de cafea:
  • 10 galbenusuri
  • 500 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 pachetele de ness(80 g unul)
  • 2 linguri rase de cafea
  • 1 esenta de rom
  • putina ciocolata rasa pentru ornament

Mod de preparare

Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri! Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul! Adaugam apa.

Incorporam albusurile in galbenusuri, adaugam faina, praful de copt si amestecam! turnam aluatul in tava de tort cu fund detasabil!ori o ungem cu putin ulei si faina ori punem foaie de copt!Dam la cuptor la foc mediu pentru aprox 45-50 de min! dupa ce s-a racit il taiem in 3, cu grija pentru ca e foarte pufos.

Crema:

In timp ce blatul se coace noi ne apucam de crema!
Amestecam zaharul pudra cu galbenusurile si batem bine. In alt bol frecam untul cu nessul cafeaua si esenta.

Adaugam galbenusurile batute si ne ajutam de mixer pentru ca crema sa se omogenizeze.

Asamblarea stiti povestea, impartiti crema in 3 parti neegale, a treia parte sa fie mai putina, umpleti un blat 1 puneti blatul 2 dupa care umpleti si blatul 2 puneti blatul 3 apoi imbracati tot tortul cu crema ramasa cum stim mai bine, eu recunosc ca nu prea le am. Cum nu le am cu ornamentul am presarat putin ciocolata pe parti si am dat la rece.

Dupa minim 2 ore l-am servit! Nu am ce zice, o crema moale gustosa cu un blat pufosss mmm combinatia perfecta, m-am mai repetat?


Serviti tortul de ness rece.

Reteta de tort de ness propusa de Antzuka pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia