Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4. Se coc 4 blaturi pe dosul form
Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4.
Se coc 4 blaturi pe dosul formei de tort la foc potrivit.
Reci se umplu.
Umplutura. Merele se curata si se rad. Separat se prepara un sirop legat din zahar si apa, vanilie si coaja de lamaie. Se amesteca merele cu zeama de lamaie si cu siropul legat.
Se tine compozitia pe foc pana se obtine o marmelada legata. Cand s-a racit se introduc migdalele curatate si taiate foarte subtiri sau marunt.
Se umple tortul cu compozitia preparata si se acopera si exteriorul cu ea, egalizand-o cu un cutit mai lat.
Se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii