Tort de mere si frisca

Tortul de mere cu frisca este un tort lejer cu fructe, un tort potrivit atat pentru copii cat si pentru adulti. Este o reteta de tort ce se prepara usor.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort de mere si frisca

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg mere
  • 5 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 20 gr. unt
  • patru linguri faina
  • o lingura de amidon alimentar
  • 1 plic scortisoara praf
  • un plic Tort Gelee
  • 1 lingura esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Va recomandam un tort de primavara care va incanta atat privirile cat si papilele gustative ale musafirilor dumneavoastra.

Reteta tort cu mere

3

Se curata merele (se opresc cca 4 mere pentru decor) si se scoate cotorul, se pun in forma de tort unele langa altele, iar in spatiile dintre ele se pun bucatele. Se umple mijlocul merelor cu zahar, un praf de scortisoara si deasupra cate o bucatica de unt. Se dau la cuptor pana se inmoaie bine merele.

Intre timp se prepara blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare, cu cinci linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Se adauga galbenusurile, apoi faina si amidonul, amestecand de sus in jos, usor, sa nu se lase aluatul. Se toarna peste merele coapte si se scutura usor forma pentru a intra aluat si in mijlocul merelor. Se coace la foc moderat cca 30 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Se prepara siropul din 200 ml apa si 4 linguri zahar. Dupa ce da in fiert se lasa la racit si se adauga romul. Se insiropeaza blatul.

Merele oprite se taie felii subtiri cu tot cu coaja si se coc (traiasca microundele) sau se oparesc putin. Se bate smantana cu restul de zahar si plicul de zahar vanilat. Se pune un strat deasupra si se aseaza artistic merele. Se toarna gelatina peste (preparata conform instructiunilor de pe plic).

Se orneaza cu frisca ramasa.


Serviti tortul cu mere si frisca la orice ocazie festiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Rulouri din carne de vita
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide