Tortul de mere cu frisca este un tort lejer cu fructe, un tort potrivit atat pentru copii cat si pentru adulti. Este o reteta de tort ce se prepara usor.
Va recomandam un tort de primavara care va incanta atat privirile cat si papilele gustative ale musafirilor dumneavoastra.
Se curata merele (se opresc cca 4 mere pentru decor) si se scoate cotorul, se pun in forma de tort unele langa altele, iar in spatiile dintre ele se pun bucatele. Se umple mijlocul merelor cu zahar, un praf de scortisoara si deasupra cate o bucatica de unt. Se dau la cuptor pana se inmoaie bine merele.
Intre timp se prepara blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare, cu cinci linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Se adauga galbenusurile, apoi faina si amidonul, amestecand de sus in jos, usor, sa nu se lase aluatul. Se toarna peste merele coapte si se scutura usor forma pentru a intra aluat si in mijlocul merelor. Se coace la foc moderat cca 30 minute. Se scoate si se lasa la racit.
Se prepara siropul din 200 ml apa si 4 linguri zahar. Dupa ce da in fiert se lasa la racit si se adauga romul. Se insiropeaza blatul.
Merele oprite se taie felii subtiri cu tot cu coaja si se coc (traiasca microundele) sau se oparesc putin. Se bate smantana cu restul de zahar si plicul de zahar vanilat. Se pune un strat deasupra si se aseaza artistic merele. Se toarna gelatina peste (preparata conform instructiunilor de pe plic).
Se orneaza cu frisca ramasa.
Serviti tortul cu mere si frisca la orice ocazie festiva.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...
Rulouri din carne de vita
Comentarii