Tort de mere cu glazura de iaurt

Tort de mere cu glazura de iaurt este o delicioasa reteta de tort. Pentru a pregati aceasta reteta aveti nevoie de 10 mere.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort de mere cu glazura de iaurt

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Umplutura:
  • 10 mere
  • 5 linguri de zahar
  • 150 g margarina pentru uns tava
  • Glazura:
  • 50 g margarina
  • 80 g zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • 500 g iaurt

Mod de preparare

Tort de mere cu glazura de iaurt este o delicioasa reteta de tort. Se bat spuma ouale cu zaharul pana cand se intareste amestecul. Apoi, se adauga fiecare lingura de faina in parte, se amesteca incet, de jos in sus cu o lingura de lemn astfel incat amestecul sa nu se lase. Apoi se adauga un plic de zahar vanilat. Se amesteca incet.
Se tapeteaza o tava rotunda cu 150 g unt sau margarina. Se curate 10 mere, se taie in 4 si se curata de miez. Merele se pun in picioare unul langa altul apoi se completeaza spatiile dintre mere cu felii de mere taiate. Se presara zaharul.
Tava cu mere se baga in cuptor timp de 15-20 de minute pana cand se topeste zaharul si margarina si se va lasa zeama, iar merele devin moi. Se scoate tava se toarna aluatul peste mere si se introduce la loc in cuptor.
Se scoate tava din cuptor, se rastoarna. Se niveleaza cu ajutorul unei linguri astfel incat tortul sa ramana compact.
Se lasa la racit dupa care se toarna glazura.
Glazura se prepara astfel:se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza margarina cu zaharul apoi se adauga galbenusurile, faina, iaurtul si albusurile batute spuma.


Tort de mere cu glazura de iaurt se serveste ca desert racoros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia