Tort de mere caramelizat

Tort de mere caramelizat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort de mere caramelizat

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 4 mere
  • 100 g zahar
  • praf de copt

Mod de preparare

Acest tort de mere este printre primele torturi pe care le-am facut, in facultate. Este foarte usor de facut, foarte prezentabil, iar de gust nici nu mai vorbesc.


Asadar sa trecem la treaba. In primul caramelizam la foc mic zaharul, ca si pentru crema de zahar ars. Intindem bine pe toata suprafata oalei (si pe margini, pana sus) si lasam sa se raceasca.


Intre timp taiem merele felii (nu le-am curatat coaja) si preparam aluatul:


Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu cele 5 linguri de zahar, pana devin tari. Apoi se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul. Se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza spuma. Adaugam cate o lingura de faina, in ploaie, iar la final adaugam praful de copt (jumatate de plic).


Verificam zaharul caramelizat sa vedem daca s-a intarit, cand e gata ungem bine bine cu unt peste tot. Punem toate merele taiate felii pe fundul oalei, si apoi turnam aluatul.


Punem in cuptorul incins si lasam pana cand trece testul cu scobitoarea.


Puteti sa va lasati fantezia sa isi faca de cap. In ultimul pe care l-am facut, din loc in loc am pus niste bucati de ciocolata ... un deliciu!
Se poate servi cu frisca, sau cu fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia