Tort de mere Adelina

Merele se curata,se scobesc pentru a scoate miezul tare,cotorul si semintele. Se pun intr-un castron. Intre timp,într-o cratita mai adanca(de 3 litr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 2 kg mere mari
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • frisca

Mod de preparare

Merele se curata,se scobesc pentru a scoate miezul tare,cotorul si semintele. Se pun intr-un castron.

Intre timp,într-o cratita mai adanca(de 3 litri -eu folosesc una teflonata) se caramelizeazã 250 de gr. de zahar ( culoarea trebuie sã nu fie prea închisa),se adauga untul felii ,se amesteca usor pana devine o pasta omogenã, se trage apoi de pe foc .Se pun jumatatile de mere in acest sos ,cratita se acoperã cu un capac si se da la cuptor, unde se lasa pana merele se patrund(se incearca cu o furculita )

In acest timp ,separati ouale ,albusul se bate spuma tare, iar galbenusurile se freaca cu cele 5 linguri de zahar. Albusurile se pun peste galbenusuri si adaugati 4 linguri de faina. Amestecati totul usor cu o lingura de lemn.

Dupã ce ati incercat daca merele s-au facut, scoateti cratita din cuptor si puneti amestecul din albusuri si galbenusuri si dati din nou la cuptor ,pana se rumeneste. Lasati sa se raceasca, puneti pe gura cratitei o farfurie mare(cat apreciati ca va trebuie pt. tort) si rasurnati continutul. Lasati asa pana a doua zi(astfel tortul se autoinsiropeaza),cand il imbracati in frisca si il ornati cum vreti ,cu ciocolata,fructe.

Este un tort foarte usor,face o impresie deosebita la orice petrecere sau masa in familie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide