Tort de mere Adelina

Merele se curata,se scobesc pentru a scoate miezul tare,cotorul si semintele. Se pun intr-un castron. Intre timp,într-o cratita mai adanca(de 3 litr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 2 kg mere mari
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • frisca

Mod de preparare

Merele se curata,se scobesc pentru a scoate miezul tare,cotorul si semintele. Se pun intr-un castron.

Intre timp,într-o cratita mai adanca(de 3 litri -eu folosesc una teflonata) se caramelizeazã 250 de gr. de zahar ( culoarea trebuie sã nu fie prea închisa),se adauga untul felii ,se amesteca usor pana devine o pasta omogenã, se trage apoi de pe foc .Se pun jumatatile de mere in acest sos ,cratita se acoperã cu un capac si se da la cuptor, unde se lasa pana merele se patrund(se incearca cu o furculita )

In acest timp ,separati ouale ,albusul se bate spuma tare, iar galbenusurile se freaca cu cele 5 linguri de zahar. Albusurile se pun peste galbenusuri si adaugati 4 linguri de faina. Amestecati totul usor cu o lingura de lemn.

Dupã ce ati incercat daca merele s-au facut, scoateti cratita din cuptor si puneti amestecul din albusuri si galbenusuri si dati din nou la cuptor ,pana se rumeneste. Lasati sa se raceasca, puneti pe gura cratitei o farfurie mare(cat apreciati ca va trebuie pt. tort) si rasurnati continutul. Lasati asa pana a doua zi(astfel tortul se autoinsiropeaza),cand il imbracati in frisca si il ornati cum vreti ,cu ciocolata,fructe.

Este un tort foarte usor,face o impresie deosebita la orice petrecere sau masa in familie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia