Pentru acest tort aveti nevoie de mere, zahar, faina, oua, ulei, praf de copt, zahar vanilat, gem sau dulceata.
Merele se curata de cotoare si coaja, apoi se pun intr-un vas cu 200 gr zahar caramelizat in prealabil. Se umplu merele cu gem sau dulceata, dupa care se face un pandispan. Se bat albusurile cu 200 gr zahar si cu zaharul vanilat, apoi se adauga pe rand cate un galbenus si 1 lingura de ulei. Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna totul in ploaie peste oua. Se toarna intreaga compozitie peste merele din vas si se pune totul la cuptor pentru 40 de minute.
Se serveste ornat cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Placinta cu mere
Prajitura cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitCe faci cand o prietena te suna ca vine pe la tine si tu stii, ca nu ai cu ce o servi? Te gandesti, ce poti pregati intr-un...
Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuitiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii