Se amesteca faina cu cacao. Se framanta cu untul, zaharul, ouale si sarea. Se infasoara in folie si se da 30 minute la frigider. Pe o planseta cu fain
Se amesteca faina cu cacao. Se framanta cu untul, zaharul, ouale si sarea. Se infasoara in folie si se da 30 minute la frigider.
Pe o planseta cu faina se intinde o foaie de aluatsi se asaza intro forma de tort unsa. Se inteapa cu furculita. Se acopera cu o foaie de hartie de copt, peste care se presara boabe de fasole. Se coace 35 minute la cuptorul incins la 150 grade C. Se indeparteaza foaia de hartie, cu tot cu boabe, si se lasa sa se raceasca blatul. Apoi se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca complet.
Crema: se inmoaie gelatina. Se amesteca galbenusurile cu laptele si zaharul pe foc mic pana se ingroasa putin compozitia apoi se pune gelatina si apoi branza. Se da la frigider.
Cand compozitia de branza incepe sa se intareasca se inglobeaza frisca batuta, 1/2 din cantitatea de ciocolata rasa, sucul si coaja rasa de la o limetta. Se asaza crema pe blat si se da la frigider 4 ore.
Se asaza pe tort felii de limetta, se pudreaza cu cacao si se presara restul de ciocolata rasa.
Reteta Tort de limette cu branza a fost propusa de amalia aa
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniAm pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii