Tort de lamaie cu crema de branza este o reteta de tort simplu de preparat si delicios. Tortul are aroma proaspata si revigoranta acompaniata de crema fina de branza.
Macinam piscoturile la robot si le amestecam cu untul topit si coaja razuita de lamaie. Asezam compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili, o presam putin cu degetele sau cu o spatula si dam forma la frigider pana terminam crema.
Pentru crema, amestecam crema de branza cu iaurtul si zaharul pana devine compozitia omogena si s-a topit zaharul. Este momentul sa incorporam ciocolata alba topita anterior la bain-marie si amestecata cu laptele.
Gelatina o hidratam cu 20-30 ml de apa, o lasam sa se umfle cateva momente iar apoi o topim la foc mic avand grija insa sa nu fiarba. O incorporam in crema de branza si o dam la frigider pana incepe sa se intareasca.
Acum incorporam frisca batuta si cand crema este omogena, o asezam peste blatul de piscoturi si o nivelam.
Decoram tortul cu felii de lamaie glazurate cu tort gelee si coaja de portocale taiata fideluta subtire.
Dam tortul la frigider pentru 3-4 ore inainte de a servi.
Pofta buna!
Mai multe retete, pe: http://pasiunilealynei.wordpress.com/
Tortul de lamaie si crema de branza se serveste rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii