Tort de lamaie cu crema de branza

Tort de lamaie cu crema de branza este o reteta de tort simplu de preparat si delicios. Tortul are aroma proaspata si revigoranta acompaniata de crema fina de branza.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de lamaie cu crema de branza

Ingrediente

  • 200 g piscoturi de sampanie
  • 125 g unt topit
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 250 g crema de branza Delaco ceva fin pufos cu smantana
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca
  • 5 linguri lapte
  • 250 g iaurt de lamaie
  • 60 g zahar
  • 2 plicuri gelatina.

Mod de preparare

Macinam piscoturile la robot si le amestecam cu untul topit si coaja razuita de lamaie. Asezam compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili, o presam putin cu degetele sau cu o spatula si dam forma la frigider pana terminam crema.
Pentru crema, amestecam crema de branza cu iaurtul si zaharul pana devine compozitia omogena si s-a topit zaharul. Este momentul sa incorporam ciocolata alba topita anterior la bain-marie si amestecata cu laptele.
Gelatina o hidratam cu 20-30 ml de apa, o lasam sa se umfle cateva momente iar apoi o topim la foc mic avand grija insa sa nu fiarba. O incorporam in crema de branza si o dam la frigider pana incepe sa se intareasca.
Acum incorporam frisca batuta si cand crema este omogena, o asezam peste blatul de piscoturi si o nivelam.
Decoram tortul cu felii de lamaie glazurate cu tort gelee si coaja de portocale taiata fideluta subtire.
Dam tortul la frigider pentru 3-4 ore inainte de a servi.
Pofta buna!

Mai multe retete, pe: http://pasiunilealynei.wordpress.com/


Tortul de lamaie si crema de branza se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce