Tort de iaurt , branza de vaci si fructe , fara coacere

Am invatat aceasta reteta de cca doi ani si de atunci indiferent de anotimp ea face deliciul familiei, daca vara ne racoreste iarna ne incalzeste inimile cu gustul sublim. Este un tort fin, usor de preparat si il putem prepara in orice combinatie vrem, este versatil si delicios.

Portii
10
Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie
Tort de iaurt , branza de vaci si fructe , fara coacere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr biscuiti,
  • 1 pachet de unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca vegetala /din lapte de vaca,
  • 300 ml Iaurt simplu / grecesc,
  • 250 gr branza de vaci,
  • 150 gr zahar tos,
  • 2 pliculete de gelatina,
  • 2 linguri de cacao,
  • 2 plicuri zahar vaniliat,
  • 3 banane (sau orice fel de fructe proaspete /compot)

Mod de preparare

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili punem hartie de copt si intindem compozitia de biscuiti intr-un strat uniform pe toata baza formei si punem in frigider. In 150 ml de apa dizolvam gelatina alimentara si lasam la inmuiat 10 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se formeze cocoloase si pentru a se dizolva complet. In cele zece minute pregatim crema.

Mixam spuma frisca cu zaharul. Adaugam iaurtul si branza de vaci, un strop de sare si zaharul vaniliat.

Mixam bine si adaugam gelatina care deja s-a ingrosat, putin cate putin. Impartim crema in doua, jumatate se lasa alba in cealalta jumatate punem cele doua linguri de cacao amestecate cu 2-3 linguri din iaurtul folosit.Mixam pana se incorporeaza perfect. Scoatem forma de tort din cuptor si turnam peste biscuiti crema alba, adaugam bananele taiate rondele si biscuiti rotunzi cu gem si ciocolata, turnam compozitia cu cacao, intr-un poss am pus cateva linguri din compozitia alba si i-am adaugat tortului un strat alb deasupra. Am dat la frigider doua ore pentru a se intari tortul, l-am pudrat cu cacao deasupra si l-am servit cu cei dragi. Un deliciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce