Tort de iarna cu kiwi este un desert gustos perfect pentru momentele aniversare. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de: zahar, faina, frisca, lapte, ulei, rom.
Tort de iarna cu kiwi este un desert gustos perfect pentru momentele aniversare. Dupa ce se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul si putina sare iar galbenusurile se amesteca cu esenta de rom, cu zaharul vanilat, putin otet, ulei. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mare, iar la urma se adauga cu grija faina, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Aluatul astfel obtinut se pune la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu putina faina, sau se poate folosi si folie de aluminiu unsa cu putin ulei, ca sa nu se prinda. Tava se pune la cuptor timp de 30-40 de minute, la foc mic, astfel incat sa se rumeneasca, dupa care se da focul la mare pentru a prinde o culoare aramie. Compozitia se verifica cu o scobitoare pentru a verifica daca este gata. Daca scobitoarea este curata dupa ce a fost scoasa din blat, inseamna ca acesta este gata.
Pentru crema se bate fiecare plic de crema cu 250 ml de lapte si cu 4 linguri de zahar pudra. Este important sa fie respectate instructiunile de pe plic.
In final se prepara frisca dupa instructiunile de pe plic dupa care se pune la rece. Blatul se taie in 3 felii, dupa care partea de jos se pune pe un platou si se insiropeaza cu jumatate de sirop din compotul de ananas. Se intinde crema de trufe iar deasupra se aseaza blatul 2 care se insiropeaza cu cealalta jumatate de sirop din compot si crema de vanilie, iar peste toate se adauga blatul 3. Deasupra se orneaza cu frisca care se intinde si se niveleaza cu o spatula pana tortul este imbracat in frisca. Se aseaza fructele taiate feliute iar peste se presara ciocolata rasa.
Tort de iarna cu kiwi se lasa in frigider 2-3 ore dupa care poate fi consumat.
Tort de iarna cu kiwi se lasa in frigider 2-3 ore dupa care poate fi consumat.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii