Tort de fructe cu frisca

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se incorporeaza faina si praful de copt si se adauga putina sare. Se unge o t

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • o cana si jumatate de zahar
  • 8 linguri de faina
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri de unt
  • Pentru crema: 5 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 2 linguri de faina
  • o cana de lapte
  • coaja rasa de portocala
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 300 g ananas din conserva
  • 2 banane
  • 2 piersici
  • 400 g frisca
  • Pentru sirop: 8 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se incorporeaza faina si praful de copt si se adauga putina sare. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia in tava si se introduce la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se scoate si se lasa la racit.

Se taie blatul in trei straturi. Se dizolva sase linguri de zahar intr-o jumatate de cana de apa si se fierbe pe foc, pana se leaga. Cand s-a racit, se adauga o lingura de rom si se insiropeaza blaturile. Se asaza primul blat pe un platou si se acopera cu crema de banane. Se asaza deasupra al doilea blat, se intinde crema de ananas si se acopera cu al treilea blat. Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu ciocolata rasa.
Alte torturi recomandate

Tort diplomat

Tort de zmeura

Tort tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia