Tort de fructe

Se prepara blatul: se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, apoi se adauga faina si untul. Se amesteca toate bine si se toarna compozitia intr-o fo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 3 oua
  • 90 gr. zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 90 gr. faina
  • 40 gr. unt
  • Pentru sirop: 6 linguri suc de lamaie
  • 100 ml. apa
  • 12 gr. gelatina
  • 100 gr. zahar
  • Pentru crema: 200 gr. branza de vaci
  • 250 gr. frisca batuta; 100 gr. migdale
  • pentru ornat; fructe (kiwi
  • portocale
  • visine ( din compot)
  • fructe de padure congelate:

Mod de preparare

Se prepara blatul: se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, apoi se adauga faina si untul. Se amesteca toate bine si se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort. Se coace blatul timp de 30 minute la 175 grade C. Se prepara siropul: se amesteca sucul de lamaie cu 100 ml. apa, cu gelatina inmuiata in prealabil si zaharul. Se incalzesc pe foc pana ce zaharul se topeste, apoi se lasa la racit. Se prepara crema: in branza de vaci se incorporeaza siropul si se lasa 30 minute la frigider. Se scoate din frigider compozitia si se amesteca cu frisca batuta. Se taie blatul in doua, se unge cu 1/2 din crema, se aseaza peste crema fructe diferite, dar scurse de suc, se acopera cu cealalta jumatate de blat, care se acopera cu restul de crema. Se orneaza partea de deasupra cu fructe, iar lateralele cu migdale macinate.
La servire, se taie in bucati si servim alaturi, in mici boluri, frisca batuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide