Tort de coacaze

Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamiie. Se bat separat albusele spuma tare. Se amesteca spuma

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamiie
  • 4 linguri apa calda
  • 1 lingura cacao
  • 75 g faina
  • 75 g amidon
  • un praf de copt. Umplutura: 500 g coacaze
  • 200 g zahar
  • 125 ml suc mere
  • o lingurita faina
  • 3 galbenuse
  • 500 g mascarpone
  • cacao

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamiie. Se bat separat albusele spuma tare. Se amesteca spuma de albuse cu cacao, galbenusurile, faina si amidonul. Se pune praful de copt. Aluatul se toarna in forma de tort pregatita si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si rece se taie in doua. Coacazele se fierb cu 100 g zahar si 125 ml suc. Se pune apoi faina amestecata cu putina apa. Se lasa sa se ingroase si se da la o parte. Galbenusurile se amesteca cu mascarpone si restul de zahar. Crema se imparte in doua.

Pe primul blat se pun coacazele apoi jumatate din crema, blatul 2 si restul de crema. Se pune 3 ore la rece si se pudreaza cu cacao inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia