Daca va plac clatitele trebuie sa treceti la nivelul urmator … TORTUL DE CLATITE! Alex Cirtu va arata pas cu pas cum sa se face - Nu aluneca clatitele, nu se rup… e reteta testata!
Topiti untul pe foc si lasati-l deoparte. Incalziti putin laptele, iar faina amestecati-o cu sarea. Intr-un castron incapator bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie si incorporati treptat faina si sarea. Adaugati treptat laptele cald si untul topit. Lasati-l cateva ore la frigider pentru a se omogeniza mai bine.
Eu va propun sa folositi 2 tigai - clar va veti usura munca. Daca nu, atunci va dura putin mai mult. Puneti-le pe foc, ungeti-le cu putin unt si adaugati compozitie in functie de cat de groase le preferati. Ar trebui sa va iasa cca 25-30 de bucati.
Conteaza foarte mult si diametrul tigaii pe care-l aveti.
Dupa ce s-au rumenit pe o parte, intoarceti-le folosind o spatula de silicon sau pur si simplu invartiti-le in aer. Mai lasati-le cca 5-10 secunde si pe partea cealalta si scoateti-le pe o farfurie. Repetati procesul cu fiecare clatita in parte. Este foarte important sa le lasati sa se raceasca complet inainte de a pune crema deasupra. Pana se racesc noi ne putem apuca de crema.
Zdrobiti zmeura proaspata cu cele 60 de g de zahar. Motivul pentru care nu le blendez este ca-mi doresc bucati putin mai mari. Cu ajutorul unui mixer, bateti smantana pentru frisca. Cand e aproape inchegata adaugati zaharul pudra si crema mascarpone. Puneti si zmeura peste. Lasati crema la frigider cca o ora inainte de a o intinde.
Acum a venit momentul sa asamblam tortul de clatite. Puneti crema pe fiecare clatita in parte pana le epuizati. Lasati-o la frigider peste noapte pentru a se inchega mai bine. Puneti smantana de gatit la incins pe foc si turnati-o peste ciocolata alba, tocata la cutit in prealabil. Amestecati bine pana ce se omogenizeaza totul. Turnati ganajul deasupra si nivelati bine cu o spatula.
Decorati cu fructe proaspete si lasati cca 2 ore la frigider inainte de a-l taia.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii