Se bat bine albusurile cu 150g zahar, apoi se adauga 2 linguri de apa calduta si cand sunt spuma tare se adauga pe rand 4 galbenusuri (tot cu mixerul)
Se bat bine albusurile cu 150g zahar, apoi se adauga 2 linguri de apa calduta si cand sunt spuma tare se adauga pe rand 4 galbenusuri (tot cu mixerul) si apoi zaharul vanilat. Faina, amidonul, cacaoa si praful de copt se amesteca si se incorporeaza in oua incetul cu incetul cu telul sau cu lingura. Se coace in forma de tort de 26cm la foc mediu spre mare aproximativ 30 de minute sau pana e copt (se incearca cu scobitoarea).
Budinca se dizolva in 8 linguri de lapte rece. Restul de lapte se fierbe cu 200g zahar si cand clocoteste se adauga budinca, se mai fierbe un minut si se ia de pe foc. Imediat se adauga 2 galbenusuri mixandu-le in budinca pe rand, apoi ciocolata bucatele si se mixeaza bine. Apoi se lasa la racit, dar se mai mixeaza din timp in timp pana se raceste (se poate pune intr-un bol de apa rece si lasa acolo cu un cub de unt deasupra sa nu faca pojghita). Cand crema s-a racit (neaparat crema si untul trebuie sa fie de temperaturi similare sa nu se taie crema), se freaca untul spuma cu mixerul si apoi se adauga cate o lingura de budinca pana ajunge la consistenta dorita (s-ar putea sa ramana un pic de budinca).
Blatul se taie, se insiropeaza cu un sirop facut din apa fiarta cu putin zahar si apoi amestecata cu o esenta de rom (150-200ml de apa, dupa preferinte, se poate si fara sirop), se umplu blaturile cu crema, se imbraca in crema si se orneaza dupa gust.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii