Tort de ciocolata si rom

Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva m

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Siropul - 5oo g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 linguri zeama de lamaie
  • 1/2baton vanilie
  • 300 ml rom
  • Crema de ciocolata si cacao - 2 oua. 250 ml lapte
  • 40 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 batoane ciocolata
  • 50 g cacao
  • 250 g unt
  • Crema de ciocolata si rom - 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 100 g zahar
  • 2 batoane ciocolata
  • 250 g unt
  • 50 ml rom
  • Glazura - 2 batoane ciocolata rasa
  • 1 lingura rom sau
  • serbet de ciocolata sau cremele de tort

Mod de preparare

Blatul.

Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa.

Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva minute.

Se adauga in ploaie faina si cacaua cernuta, amestecandu-se usor sa nu dea inapoi.

Dupa coacere se taie blatul orizontal in 3 felii de grosime egala care se insiropeaza si se umplu pe rand cu cremele

preparate.

Crema de ciocolata si cacao.

Se face un sodou pe foc, in bain marie, din oua,

lapte, faina, zahar, ciocolata si cacao pana se ingroasa. Compozitiei racite i se adauga untul spuma.

Crema de ciocolata si rom.

Se prepara la fel. Se ingroasa in bain marie ouale cu

laptele, zaharul si ciocolata. Compozitiei racite i se adauga untul spuma si romul.

Se glaseaza tortul cu ciocolata rasa dizolvata in apa sau cu serbet de ciocolata.

Se mai poate imbraca pe deasupra cu o parte din crema de ciocolata si rom oprita, iar pe margini cu cealalta crema ramasa de la umplerea tortului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce