Se unge o forma rotunda cu diametrul de 7 in (10 1/2 cm) si se tapeteaza cu pergament. Se incinge cuptorul ls 325 grade F (potrivit de tare) Intr-un v
Se unge o forma rotunda cu diametrul de 7 in (10 1/2 cm) si se tapeteaza cu pergament. Se incinge cuptorul ls 325 grade F (potrivit de tare)
Intr-un vas se bat ouale si zaharul (cam 10 minute) pina mixtura devine foarte pufoasa. Se cern impreuna faina si cacaoa si se adauga in crema de oua si zahar. Se adauga ciocolata si untul topit, si apoi nucile tocate. Se toarna in forma de tort si se coace la foc potrivit cam 30-35 minute (pina cind scobitoarea iese curata din tort). Se lasa la racit 5 minute, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca complet.
Se taie in 2 (orizontal) si se umple cu crema.
Ciocolata se topeste si se lasa putin la racit. Untul si zaharul pudra se bat cu laptele pina cind crema rezultata are culoare pala si este foarte pufoasa. La aceasta crema se adauga ciocolata topita si racorita. Se amesteca.
Jumatate din crema se pune intre straturi, iar cu cealalta jumatate se imbraca tortul. Se decoreaza cu jumatatile de nuci (sau se poate imbraca pe margini cu nuci tocate fin).
Legenda:
1 cup = 8 0z = 240 grame
1/2 cup = 4 oz = 129 grame
Reteta TORT DE CIOCOLATA SI NUCI a fost propusa de Chiu Georgeta
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniAm pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii