Pentru blat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pisat si vanilia, neintrerupt, 30 de minute, apoi se adauga migdalele necuratate sau nucile mac
Pentru blat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pisat si vanilia, neintrerupt, 30 de minute, apoi se adauga migdalele necuratate sau nucile macinate si ciocolata.
Se includ apoi albusurile spuma si pesmetul, treptat. Compozitia se coace in forma de tort unsa cu unt si
bine tapetata, la foc incet, timp de circa o ora.
Racit, blatul se umple cu crema si se glaseaza.
Blatul se stropeste cu rom si se umple cu crema, dupa care se acopera cu glazura.
Pentru crema, laptele cu ciocolata rasa, cu untul si zaharul pisat se amesteca si se tin pe foc pana rezulta o crema groasa, adica pana fierbe compozitia.
Dupa ce s-a racit bine, se adauga galbenusurile, amestecand intr-un singur sens timp de 30 de minute, dupa care se adauga si albusurile bine batute.
Pentru glazura, se fierb toate componentele cjrca 15 min, amestecand mereu, dupa care se toarna peste tort.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere delicioasa
Placinta cu visine
Prajitura maya cu mere si crema de branza
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsunim-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba
Desert cozonac cu dovleacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii