Tort de ciocolata si migdale

Pentru blat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pisat si vanilia, neintrerupt, 30 de minute, apoi se adauga migdalele necuratate sau nucile mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 12 oua
  • 250 gr zahar pisat cu vanilie
  • 200 gr migdale sau nuci macinate
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • 12 linguri pesmet
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • rom
  • Ingrediente crema:
  • 750 ml lapte
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • 140 gr unt
  • 180 gr zahar pisat
  • 10 oua
  • Ingrediente glazura:
  • 2 batoane ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 15 bucati zahar
  • 4 linguri apa

Mod de preparare

Pentru blat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pisat si vanilia, neintrerupt, 30 de minute, apoi se adauga migdalele necuratate sau nucile macinate si ciocolata.

Se includ apoi albusurile spuma si pesmetul, treptat. Compozitia se coace in forma de tort unsa cu unt si

bine tapetata, la foc incet, timp de circa o ora.

Racit, blatul se umple cu crema si se glaseaza.

Blatul se stropeste cu rom si se umple cu crema, dupa care se acopera cu glazura.

Pentru crema, laptele cu ciocolata rasa, cu untul si zaharul pisat se amesteca si se tin pe foc pana rezulta o crema groasa, adica pana fierbe compozitia.

Dupa ce s-a racit bine, se adauga galbenusurile, amestecand intr-un singur sens timp de 30 de minute, dupa care se adauga si albusurile bine batute.

Pentru glazura, se fierb toate componentele cjrca 15 min, amestecand mereu, dupa care se toarna peste tort.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Placinta cu mere delicioasa

Placinta cu visine

Prajitura maya cu mere si crema de branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert cozonac cu dovleac
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala