Tort de ciocolata Obsesia

Ciocolata se topeste fara sa se infierbinte.IMPORTANT, altfel isi pierde gustul si aroma. Galbenusurile se freaca spuma cu 200 g zahar, pana cand s-au

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata Obsesia

Ingrediente

  • 250 g ciocolata amaruie de buna calitate (70% cacao)
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g faina
  • 125 g migdale macinate

Mod de preparare

Ciocolata se topeste fara sa se infierbinte.IMPORTANT, altfel isi pierde gustul si aroma.

Galbenusurile se freaca spuma cu 200 g zahar, pana cand s-au dizolvat toate cristalele.

Se adauga si ciocolata topita, migdalele si untul moale.

Se amesteca bine si faina in aceasta compozitie, iar la sfirsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si cu cele 50 g zahar ramase.

Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, unsa bine cu unt si presarata cu faina si se coace la 170 grade C cam 50 minute. Atentie, daca temperatura in cuptor este prea mare, tortul isi pierde aroma puternica de ciocolata.

Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se presara cu pulbere de cacao.
Reteta Tort de ciocolata Obsesia a fost propusa de Austiaca2

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide