Tort de ciocolata Noisette

Aceasta reteta de tort de ciocolata cu crema fina, pralinata, este perfecta pentru orice motiv de sarbatoare. Nu este deloc greu de preparat, iar crema de oua, bineinteles tot cu ciocolata imbraca perfect blaturile delicioase. Aroma alunelor de padure este subtila, dar evidentiata in acelasi timp.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata Noisette

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort de ciocolata:
  • 10 oua
  • 300g zahar
  • 300g unt nesarat
  • 300g faina alba
  • 4 lingurite praf de copt
  • 300g ciocolata neagra
  • topita
  • Pentru pralina:
  • 150g zahar tos
  • 150g alune de padure
  • Pentru crema de ou cu ciocolata:
  • 200g zahar tos
  • 7 galbenusuri
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 250ml lapte
  • 300g ciocolata noisette
  • topita
  • 600g unt
  • Pentru decor:
  • ciocolata topita sau fructe inmuiate in ciocolata

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si unge si tapeteaza cu hartie de copt baza a 2 tavi cu diametrul de 20cm.

Mixeaza untul pentru blatul de tort impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Adauga ouale, toate deodata (batute inainte ca pentru omleta), mixeaza, apoi adauga ciocolata topita la aburi si amesteca de aceasta data cu spatula de silicon, usor.

Imparte acest amestec in cele doua tavi si da la cuptor pentru 25-30 de minute pana cand blaturile de ciocolata trec testul cu scobitoarea.

Pentru pralina ce va da o aroma si textura incredibila cremei noastre de galbenusuri, topeste zaharul, iar cand are culoarea frumoasa a chihlimbarului, adauga alunele de padure. Amesteca bine, cat sa le acoperi pe toate in zaharul topit, apoi toarna amestecul pe o suprafata siliconata, ca sa se intareasca. Odata ce s-a intarit, rupe-o in bucati si bag-o in blender pana obtii cristale fine.

Pentru crema de oua de ciocolata, amesteca semintele de la pastaia de vanilie impreuna cu galbenusurile si cu zaharul si mixeaza la viteza mare pana cand isi dubleaza volumul si galbenusurile sunt aproape albe. Incalzeste laptele pana inainte sa fiarba, apoi adauga-l usor in galbenusurile mixate, amestecand continuu cu un tel. Pune acest amestec pe baie de aburi si amesteca pana cand se ingroasa. Apoi las-o departe sa se raceasca. Odata ce s-a racit adauga untul moale (la temperatura camerei), mixeaza pana la incorporare, apoi adauga ciocolata topita si mixeaza din nou. Adauga jumatate din cantitatea de pralina, restul pastreaza-l pentru decor daca doresti. Daca vrei o crema crocanta cu aroma intensa de alune de padure, poti adauga toata pralina.

Pentru a asambla tortul Noisette:

4

Taie fiecare blat de tort in doua, si foloseste un inel pentru a-l aranja, si imparte crema in 4 parti egale. Aseaza primul blat pentru baza, apoi crema de ciocolata, apoi inca un blat si crema si tot asa pana la ultimul blat. Poti sa adaugi niste fructe daca doresti, afinele, capsunile si zmeura se potrivesc de minute. Dar nu trebuie sa exagerezi, daca adaugi fructe peste crema adaugata pe al doilea blat va fi suficient.

Da tortul la frigider, cu inel cu tot pentru 20 de minute, ca sa se aseze, dupa care poti sa-i scoti inelul.

Apoi cu ultima parte de crema care ti-a ramas, imbraca tortul, insistand pe laterale. Topeste ciocolata si imbraca partea de sus a tortului, inmoaie si cateva fructe in ciocolatatopita si lasa-le sa se intareasca, acestea poti sa le asezi deasupra.


Tortul de ciocolata Noisette este delicios, foarte consistent si aromat, iar cantitatile din aceasta reteta sunt pentru un tort de 15 persoane, deoarece feliile nu trebuiesc taiate foarte groase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia