Aceasta reteta culinara de tort de ciocolata consistent si foarte gustos, este popular in statele din sudul Americii, cu toate ca acolo se foloseste cacao, noi folosim in tortul nostru ciocolata neagra de calitate.
Pentru a prepara blatul tortului introduceti biscuitii digestivi intr-o punga si sfaramati-i cu un facalet. Puneti-i apoi intr-un bol mare, topiti untul si ciocolata la bain-marie. Amestecati pana se inmoaie, apoi luati bolul de pe aburi, turnati peste biscuitii sfaramati si amestecati pana se omogenizeaza bine.
Puneti acest amestec intr-o tava de tort cu diametrul de 23cm si fund detasabil. Apasati cu o lingura blatul si pe peretii tavii si dati la rece. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Preparati crema: topiti ciocolata si untul la bain-marie, lasati vasul deoparte si lasati sa se raceasca. Intr-un alt bol mare mixati ouale impreuna cu cele doua tipuri de zahar pana se ingroasa si isi dubleaza volumul. Adaugati smanatana si amestecati, apoi ciocolata topita si untul.
Turnati acest amestec peste blatul de biscuiti si dati-l la cuptor aproximativ 45 de minute, pana se intareste. Lasati-l sa se raceasca inainte de a-l scoate din forma.
Pentru topping: bateti smantana cu zahar pudra, dupa gust, pana obtineti o frisca groasa. Turnati-o peste blatul racit si razuiti ciocolata sau banuti de ciocolata (ca nu mi-a mai ramas ciocolata :P).
Serviti tortul de ciocolata dupa ce s-a racit.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii