Blatul. Peste albusurile batute spuma se adauga, amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma d
Blatul.
Peste albusurile batute spuma se adauga, amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma de tort mare, unsa si tapetata.
Rece, blatul se taie orizontal in trei felii care se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata si crema de cacao, dupa care se acopera cu fondant de ciocolata.
Crema.
Se freaca zaharul cu untul, vanilia si fisticurile macinate. Se adauga apa de flori si romul.
Se desparte crema in doua, in una se include cacaua cernuta, in cealalta ciocolata rasa, obtinandu-se doua creme cu gust diferit.
Fondantul.
Se leaga zaharul ca pentru serbet, dupa care se amesteca cu ciocolata si cu untul.
Se toarna pe tort.
Se serveste rece
Alte retete de tort
tort-jos-paralia-cu-ciocolata
tort de lamaie
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii