Tort de ciocolata insiropat

Blatul. Peste albusurile batute spuma se adauga, amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma d

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul - 12 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 3 batoane ciocolata
  • 1 baton vanilie
  • Siropul - 500 g zahar
  • 300 ml apa
  • rom
  • Crema - 300 g unt
  • 350 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 200 g fisticuri
  • 50 ml apa de flori
  • 50 ml rom
  • 30 g cacao
  • 2 batoane ciocolata
  • Fondantul - 200 g zahar
  • 80 ml apa
  • 4 batoane ciocolata
  • 40 g unt

Mod de preparare

Blatul.

Peste albusurile batute spuma se adauga, amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma de tort mare, unsa si tapetata.

Rece, blatul se taie orizontal in trei felii care se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata si crema de cacao, dupa care se acopera cu fondant de ciocolata.

Crema.

Se freaca zaharul cu untul, vanilia si fisticurile macinate. Se adauga apa de flori si romul.

Se desparte crema in doua, in una se include cacaua cernuta, in cealalta ciocolata rasa, obtinandu-se doua creme cu gust diferit.

Fondantul.

Se leaga zaharul ca pentru serbet, dupa care se amesteca cu ciocolata si cu untul.

Se toarna pe tort.
Se serveste rece

Alte retete de tort

tort-jos-paralia-cu-ciocolata

tort de lamaie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce