Tort de ciocolata cu nuci

Preparare blat: Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta. Separam ouale

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 50g caise uscate
  • 100g nuci
  • 200g ciocolata
  • 200g unt
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 100g faina
  • Cre ma
  • 75g ciocolata amaruie
  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura
  • 250g ciocolata amaruie
  • 300g frisca
  • 60g unt

Mod de preparare

Preparare blat:

Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta.

Separam ouale. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zahar, se inglobeaza in compozitia de ciocolata.

Se adauga caisele si nucile urmate de faina si apoi de albus.

Asezam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace 35-40 min.

Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Crema

Pentru crema se toaca ciocolata si se da la fiert in lapte. Amestecati. Se ia de pe foc. Se bat galbenususile cu zahar tos si zahar vanilat; se inglobeaza faina. Se toarna incet laptele cu ciocolata si se aseaza pe plita la foc mic.

Se lasa sa se ingroase; amesteci continuu. Se toarna intr-un castron si se lasa sa se racoreasca amestecand continuu -nu se lasa sa fiarba-

Glazura:

Se da in clocot frisca si se adauga ciocolata rupta; se lasa sa se raceasca, amestecand rar.

Final:

Se repartizeaza crema pe blat si se toarna glazura apoi se lasa sa se raceasca putin.
Se serveste cu sos de vanilie

Alte retete de torturi:

Tort cu zahar ars

Tort de castane

Tort de ciocolata cu nuci

Tort de curmale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert cozonac cu dovleac
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala