Tort de ciocolata cu fructe de padure

Tortul de ciocolata cu fructe de padure este o reteta de tort potrivita pentru zilele de vara. Cu multe fructe de padure este un desert absolut delicios!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata cu fructe de padure

Ingrediente

  • BLAT:
  • Am amestecat - 125 gr. faina;
  • - 125 gr. zahar;
  • - 100 gr. unt bucatele la temperatura camerei;
  • - 2 oua;
  • - 4 linguri de lapte;
  • - 2 linguri de Cointreau;
  • - 1 lingurita de praf de copt;
  • - 30 gr cacao ;
  • - sirop de fructe;
  • CREMA:
  • - 400 de gr de fructe de padure;
  • - 500 de grame de iaurt cu gust de fructe de padure;
  • - 100 de grame de zahar;
  • - 200 de ml de frisca;
  • - 24 de grame de gelatina;
  • - 100 de ml de sirop de fructe;

Mod de preparare

Am amestecat toate ingredientele rapid in Ken, nu batut spuma, pur si simplu amestecate toate ca sa se amalgameze uniform, am luat o bucata de hirtie de copt pe care am udat-o bine cu apa, am stors-o si am pus-o intr-o forma de ceramica cu diametrul de 20 de cm, am varsat compozitia si am copt 6 minute in microunde puterea 750 watt. L-am lasat sa se raceasca pana a doua zi cind am taiat 3 felii pe care le-am insiropat, fiecare felie cu circa 4 linguri de sirop de fructe.

Pentru crema de fructe de padure, am decongelat o ora la temperatura camerei 400 de gr de fructe de padure, le-am amestecat cu 500 de grame de iaurt cu gust de fructe de padure si 100 de grame de zahar, 200 de ml de frisca si 24 de grame de gelatina muiata in 100 de ml de sirop de fructe. Am alternat strat de crema cu blat si am pus totul sa stea in inel de inox la frigider citeva ore. Apoi am ridicat in sus inelul si l-am mai strins un pic pentru ca tortul era inalt cit inelul si am varsat alta punga de 400 de grame de fructe de padure decongelate peste care am varsat un pliculet de gelatina rosie cu gust de capsuni, cea de pus peste tartele de fructe, preparata conform instructiunilor de pe pachet.


Pofta buna! Reteta Tort de ciocolata cu fructe de padure propusa de Adriana Nicoleta Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Bucataras.RO

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

In primul rand mi-a facut Cleme pofta cu minipavlovele ei, in al doilea rand aveam prea multe albusuri la congelator asa ca...

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide