Tort de ciocolata cu frisca

Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata incalzita in cuptor si se freaca jumatate de ora. Se adauga galbenusurile si albusurile s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 140 gr unt
  • 140 gr zahar
  • 140 gr ciocolata
  • 6 oua
  • 90 gr faina
  • rom pentru stropit blaturile
  • Ingrediente crema nr.1:
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 200 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • frisca dupa gust
  • Ingrediente crema nr. 2:
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 4 linguri esenta de cafea
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata incalzita in cuptor si se freaca jumatate de ora. Se adauga galbenusurile si albusurile spuma si faina.

Se toarna compozitia in forma tapetata si se coace la foc potrivit.

Rece, blatul se taie orizontal in 2-3 felii care se stropesc cu rom si se umplu cu crema de ciocolata si frisca (crema 1).

Tortul se acopera cu crema de ciocolata si cafea (crema 2).

Pentru crema nr. 1, zaharul cu ciocolata se fierb cu apa pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, se amesteca cu galbenusurile, apoi cu frisca.

Pentru crema nr. 2, Ciocolata cu apa, zaharul si esenta de cafea se fierb pana se obtine un sirop gros, care se varsa fierbinte, picatura cu picatura, peste galbenusuri. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, dupa care se include untul spuma proaspat frecat cu o lingura de

zahar pudra.

Este bine ca inainte de umplere, feliile de blat sa fie stropite cu rom.
Va recomandam si alte retete de prajituri:

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si biscuiti

Prajitura cu mere si gris

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert cozonac cu dovleac
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala