Tortul de ciocolata cu crema ganache de ciocolata este o reteta minunata de tort pe care il puteti orna dupa bunul plac.
Pregatire blat de tort:
Intr-un bol mai mare adaugam uleiul, apa, zaharul, zaharul vanilat si faina.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena(se poate folosi si telul).
Impartim compozitia in 2, intr-una adaugam cacao, plicul de nes, dulceata de capsuni si omogenizam.
In tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitiile, alternandu-le.
Dam la cuptor cca 50 min pana trece testul cu scobitaorea, dupa care lasam sa se raceasca in tava. (Eu am facut 2 blaturi).
Crema de ciocolata (ganache):
intr-un vas adaugam ciocolata rupta bucati si 100 ml frisca, lasam pe foc pana se topeste (avem grija sa nu fiarba), lasam sa se raceasca foarte bine dupa care mixam pana devine o crema pufoasa, amestecam cu restul de frisca mixata inainte.
Asamblare tort:
- 1 blat de chec
- insiropam cu sirop natural de afine de padure din camara Bunatati din Natura
- crema de ciocolata
- blatul.
Il ungem cu putin unt inainte sa decoram cu pasta de zahar sau dupa preferinta cu crema de ciocolata.
Lasam tortul de ciocolata cu flori din pasta de zahar sa se aseze putin la frigider, dupa care il putem servi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii