Se bat galbenusurile cu apa calda, se adauga treptat 2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanilat si se bate energic pana se obtine o compozitie
Se bat galbenusurile cu apa calda, se adauga treptat 2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanilat si se bate energic pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se bat separat albusurile spuma tare, se adauga restul de zahar, iar apoi se inglobeaza usor crema cu galbenusurile.
Se adauga treptat faina cernuta pudra de cacao si praful de copt, iar la sfarsit se adauga untul topit.
Se toarna compozitia in forma de tort demontabila unsa cu unt si se introduce in cuptorul bine incins pentru 45 de minute.
Intre timp se fierbe jumatate din lapte cu zaharul.
Restul de lapte se amesteca cu amidonul si se toarna peste laptele care clocoteste.
Se lasa la fiert, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema, apoi se lasa la racit.
Se bate untul spuma, se amesteca cu crema calduta, cu esenta de fistic si se adauga colorantul.
Se imparte blatul de tort in 3 felii orizontale, se ung cu frisca amestecata cu ciocolata rasa, iar apoi se monteaza tortul. Se imbraca cu crema de fistic.
Se presara lateralele tortului cu fulgi colorati de cocos si cu fistic macinat.
Tortul se serveste rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii