Tort de ciocolata cu fistic

Se bat galbenusurile cu apa calda, se adauga treptat 2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanilat si se bate energic pana se obtine o compozitie

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 4 oua
  • 250 g zahar
  • 180 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 50 g pudra cacao
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura: 200 g frisca
  • 50 g ciocolata rasa
  • Pentru crema de fistic: 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 lingurita esenta de fistic
  • colorant alimentar verde
  • Pentru ornat: 100 g fulgi de cocos colorati
  • 50 g fistic

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu apa calda, se adauga treptat 2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanilat si se bate energic pana se obtine o compozitie cremoasa.

Se bat separat albusurile spuma tare, se adauga restul de zahar, iar apoi se inglobeaza usor crema cu galbenusurile.

Se adauga treptat faina cernuta pudra de cacao si praful de copt, iar la sfarsit se adauga untul topit.

Se toarna compozitia in forma de tort demontabila unsa cu unt si se introduce in cuptorul bine incins pentru 45 de minute.

Intre timp se fierbe jumatate din lapte cu zaharul.

Restul de lapte se amesteca cu amidonul si se toarna peste laptele care clocoteste.

Se lasa la fiert, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema, apoi se lasa la racit.

Se bate untul spuma, se amesteca cu crema calduta, cu esenta de fistic si se adauga colorantul.

Se imparte blatul de tort in 3 felii orizontale, se ung cu frisca amestecata cu ciocolata rasa, iar apoi se monteaza tortul. Se imbraca cu crema de fistic.

Se presara lateralele tortului cu fulgi colorati de cocos si cu fistic macinat.
Tortul se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce