Tort de ciocolata cu crema caramel

Pentru acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, nuci, unt, lapte, ciocolata si whisky pentru acest delicios tort.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri nuci
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 300 gr nuci coapte
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • Pentru sirop:
  • 250 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 1 baton vanilie
  • 2 linguri whisky
  • Pentru glazura:
  • 300 gr ciocolata
  • 30 gr unt

Mod de preparare

Tortul de ciocolata cu crema caramel este perfect pentru orice ocazie speciala. Pentru prepararea acestui tort se freaca galbenusurile cu sare, albusurile se bat spuma, se adauga apoi zaharul, zaharul vanilat si se bat bine. Se incopropeaza galbenusurile, apoi se adauga faina si cacaua. Nucile si coaja de lamaie se adauga spre sfarsit si se omogenizeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se intinde compozitia si se introduce in cuptorul incins. Se prepara siropul  si se lasa la fiert pana scade la jumatate. Separat, se carmalizeaza zaharul, se adauga untul moale, laptele fierbinte, galbenusurile si se fierbe totul la baie de aburi. Spre sfarsit se adauga nucile coapte si macinate. Se amesteca bine si se lasa la racit. Ciocolata se rupe bucati mici, se adauga untul si se lasa la topit pe baie de aburi. Se lasa blatul la racit, apoi se taie, se insiropeaza si se toarna crema de caramel. Se orneaza cu glazura de ciocolata.


Tortul de ciocolata cu crema caramel se serveste dupa ce a stat la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia