Tort de ciocolata cu capsuni

Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema groasa. Se freaca untul spuma cu o lingura de lapte fierbinte, apoi se a

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g faina
  • 6 plicuri zahar vanilat
  • 100 g migdale tocate
  • Pentru mousse: 2 oua
  • 360 ml lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 plic si jumatate de gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 4-5 capsuni si menta pentru decor

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema groasa.

Se freaca untul spuma cu o lingura de lapte fierbinte, apoi se adauga peste crema de galbenusuri.

Se adauga ciocolata topita la baine-marie, o lingura de apa si faina.

Se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare, migdalele tocate si se toarna compozitia intr-o forma cu pereti detasabili, unsa si tapetata.

Se coace in cuptorul preincalzit circa 20 de minute.

Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se toarna laptele si se fierbe compozitia la baine-marie, amestecand continuu.

Se inmoaie gelatina in putina apa rece, se topeste ciocolata la baine-marie si se adauga in compozitia cu amidon.

Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se adauga frisca batuta.

Se toarna crema peste blat si se lasa la rece 3 ore.

Cand s-a intarit se detaseaza cu grija forma de tort.
Se orneaza cu jumatati de capsuni si frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce