Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema groasa. Se freaca untul spuma cu o lingura de lapte fierbinte, apoi se a
Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema groasa.
Se freaca untul spuma cu o lingura de lapte fierbinte, apoi se adauga peste crema de galbenusuri.
Se adauga ciocolata topita la baine-marie, o lingura de apa si faina.
Se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare, migdalele tocate si se toarna compozitia intr-o forma cu pereti detasabili, unsa si tapetata.
Se coace in cuptorul preincalzit circa 20 de minute.
Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Se toarna laptele si se fierbe compozitia la baine-marie, amestecand continuu.
Se inmoaie gelatina in putina apa rece, se topeste ciocolata la baine-marie si se adauga in compozitia cu amidon.
Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se adauga frisca batuta.
Se toarna crema peste blat si se lasa la rece 3 ore.
Cand s-a intarit se detaseaza cu grija forma de tort.
Se orneaza cu jumatati de capsuni si frunze de menta.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii