Aceasta reteta de tort de ciocolata cu caise are blat cu unt si ciocolata cu lapte si migdale. Crema nefiarta cu iaurt, gem de caise si frisca.
Blat cu unt si ciocolata cu lapte+ migdale. Crema nefiarta cu iaurt, gem de caise si frisca.
Blatul nu se insiropeaza. Are mult unt si este extrem de moale.
Ciocolata il face fraged si ea. Daca as fi folosit numai migdale in blat, ar fi fost uleios, sigur.
Se topeste ciocolata si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu untul moale, zahar si vanilie. Se bat albusurile spuma. In crema de unt se adauga ciocolata si se amesteca bine, apoi migdalele si faina, alternand cu albusurile. Am folosit forma de 24 cm.
Am folosit in mod special ciocolata cu lapte, pentru sotul meu. Eu as fi pus ciocolata neagra. Nici cacao nu am folosit, tocmai pentru a avea gust de unt cu ciocolata.
Blatul se poate face si cu alune sau nuca, depinde de compozitia cremei. Daca se renunta la unt, cred ca se poate folosi numai faina de migdale. Ramane de vazut cantitatea necesara.
Crema este legata cu gelatina, nimic fiert. Se potriveste cu blatul, de minune.
Cand creez un astfel de blat, estimez faina si cand trec la fapte notez cantitatea folosita.
Ca idee, nu pun niciodata faina multa cum fac la o prajitura. Vreau ca blatul sa fie moale. De asemenea, nu pun mult praf de copt, pentru ca inalta prea mult, dar si aspreste blatul.
Tortul de ciocolata si caise se lasa la frigider pana se intareste crema, dupa care se poate servi.
Reteta de tort de ciocolata si caise a fost propusa de dorina69 pe forum culinar.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii