Tort de ciocolata, capsuni si maioneza este o reteta de tort cu ciocolata abslout delicios, un tort potrivit pentru o ocazie festiva.
Tortul l-am gasit pe un site italian si mi-au atras atentia mai intai ingredientele.Mi s-a parut un pic ciudat sa folosesc maioneza pentru prepararea blatului,insa rezultatul m-a multumit! Tortul are un exterior crocant si un mijloc umed.
Se face foarte rapid, deci in criza de timp este la fix!
1.Cerneti faina, cacaua si praful de copt,apoi le puneti intr-un bol si le amestecati cu zaharul.
2.Puneti in bolul mixerului maioneza si razuiti semintele din interiorul batonului de vanilie.Mixati 3 secunde.
3.Adaugati amestecul cu faina,apoi adaugati cate o lingura de apa calduta.(mixerul meu a facut cu greu fata acestei operatii ) Mixati pana ce obtineti un amestec neted si zaharul s-a topit.
4.Puneti jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt(folositi o tava de 20-22 cm sa iasa mai inalt.Eu am folosit o tava cu peretii detasabili cu dimensiunea de 26 cm.),apoi bucati mici de capsuni.Turnati restul de compozitie si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute.
5.Taiati tortul cand s-a racit foarte bine si serviti-l alaturi de felii proaspat taiate de capsuni sau fructe de padure.
Cele doua functii pe care as dori sa le testez: coacerea si prajirea
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii