1. Se separa ouale: galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, pana se obtine o crema spumoasa, iar albusurile se bat spuma cu restul de
1. Se separa ouale: galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, pana se obtine o crema spumoasa, iar albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se amesteca usor cele 2 compozitii, se adauga faina si cacao, cernute proaspat impreuna si margarina topita si putin calduta.
2. Compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma de tort, captusita cu hartie de copt si se coace, la 165 grade C, timp de 20 de minute.
3. Se prepara crema: zaharul si frisca se pun intr-o cratita pe foc; cand clocoteste amestecul, se adauga ciocolata de menaj rupta in bucati. Se amesteca mereu pana ciocolata s-a topit; se ia crema de pe foc si se pune la racit, apoi se pune in frigider cca. o ora. Apoi o batem bine cu mixerul si rezulta o crema pugoasa.
4. Blatul de tort se taie in doua, se insiropeaza cu sirop facut din apa si zahar, se unge cu 3/4 din cantitatea de cremasi se acopera cu al doilea blat, peste care se pune restul de crema.
5. Ciocolata de menaj se pune in bain-marie si se acopera tortul cu ea. Se orneaza dupa gustul fiecarei gospodine.
Se serveste insotita de un vin alb dulce.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...
Rulouri din carne de vita
Comentarii