Tort de castane cu crema de ciocolata si cafea

Blatul Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 5 oua
  • vanilie
  • pahar zahar
  • 500 g castane
  • Crema
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • 1 ceasca lapte
  • 1 cescuta cafea
  • 1 cescuta
  • rom
  • Garnitura
  • frisca
  • Blatul
  • Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte
  • curatate si
  • date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece
  • se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru. Tot ceea ce s-a
  • scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se
  • umple tortul
  • Crema. Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra
  • se
  • adauga ciocolata rasa topita in lapte
  • cafeaua si romul. in loc de cafea se poate folosi franc
  • sau cicoare care este mai aromata. Compozitia se amesteca cu miezul din blat
  • dupa care
  • se umple cu ea golul din blat. Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de
  • crema. Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca

Mod de preparare

Blatul

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece

se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru. Tot ceea ce s-a scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se umple tortul.

Crema.

Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga ciocolata rasa topita in lapte, cafeaua si romul.

In loc de cafea se poate folosi cicoare care este mai aromata.

Compozitia se amesteca cu miezul din blat, dupa care

se umple cu ea golul din blat. Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de crema. Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Bucataras.RO

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala