Tort de capsuni cu blat de biscuiti

Tortul de capsuni cu blat de biscuiti este foarte rapid si delicios. Se poate prepara pentru orice ocazie festiva, si este delicios cu capsuni proaspeti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort  de capsuni cu blat de biscuiti

Ingrediente

  • • Aluatul:
  • 200 g biscuiti
  • 1 lingura de cacao
  • 2 linguri de zahar praf
  • 100 g margarina
  • • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • praf de copt
  • • Crema:
  • 500 g capsuni
  • 500 ml frisca
  • 1 plic întaritor de frisca
  • • Pentru ornat:
  • frisca
  • capsuni
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Aluatul de tort:

4

Topim margarina la foc mic si o adaugam peste biscuitii faramitati. Amestecam cu zahar si cacao dupa care asezam amestecul într-o forma de tort cu margini detasabile.
Tinem aluatul la frigider 30 minute.


Blatul:
Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se dubleaza cantitatea. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand usor de jos in sus. Blatul e toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Cand este copt se rastoarna blatul pe un servet umed, se dezlipeste hartia si se lasă să se raceasca.


Crema :
Fructele se paseaza obtinandu-se un pireu de capsuni.
Se bate frişca impreuna cu întaritorul de frisca si jumatate din ea se amesteca cu piureul de fructe.
Blatul din tava se taie fasii late cat inaltimea formei de tort. Eu am obtinut 4 fasii.
Se îmbraca peretii formei de tort cu un strat de blat, format din fasii puse cap la cap. Se ung cu crema de fructe. Se lipeste al doilea strat de blat, se unge cu frisca şi tot asa, în cercuri concentrice succesive, pana se ajunge în mijloc, care se umple cu crema. Se dă la rece.



Decoram cu tortul cu capsuni frisca, capsuni si ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia