Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu lingura si bicarbonatul. Se p
Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu lingura si bicarbonatul. Se pune in forma tapetata cu hartie pergament (diam. 20cm) si se da la cuptor.
Se scoate blatul si, dupa ce s-a racit, se taie pe 3 niveluri.
Se paseaza capsunile. Se pun intr-o cana de masurat si se adauga lapte pana la 400ml. Se pune totul pe foc, impreuna cu zahar.
Se amesteca galbenusurile cu amidon si putin lapte(din aceeasi cantitate). Cand laptele da in clocot se ia de pe foc si se adauga amestecul cu amidon. Se amesteca bine si se lasa la racit(ideal in apa rece , amestecand din cand in cand , astfel nu se face coaja deasupra).
Se bate untul si se adauga, putin cate putin ,in budinca de capsuni. Se bate bine cu mixerul, de fiecare data. Se lasa putin la rece. Se imparte crema in 3 parti, o parte o patram pentru ornarea tortul.
Se imbraca forma de tort in folie de plastic si se monteaza tortul. Se da la rece 3 ore. Se asaza pe un platou , se imbraca si se orneaza cu restul de crema.
Se decoreaza cu capsuni.
Alte torturi recomandate
Tiramisu
Diplomat
Tort cu visine
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsunim-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba
Desert cozonac cu dovleacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii