Tort de cacao

Se pun intr-o cratita la caramelizat 250 g zahar. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga nucile, lasindu-le sa se prajeasca putin. Se iau de la fo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 250 g nuci
  • 5 albusuri
  • rom
  • 300 g frisca
  • ulei. Crema: 8 galbenusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 pahar apa

Mod de preparare

Se pun intr-o cratita la caramelizat 250 g zahar. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga nucile, lasindu-le sa se prajeasca putin. Se iau de la foc si se intind pe un fund de lemn uns cu ulei. Cind s-au racit bine, se piseaza in piulita, foarte fin. Se bat spuma albusurile si se amesteca cu nucile prajite si pisate. Aceasta compozitie se imparte in trei parti egale care se coc pe rind, in forma de tort unsa cu ulei si capitonata cu hirtie, trei blaturi. Se coc la foc potrivit si se lasa sa se rumenesca putin. Se ung cu crema blaturile reci si stropite cu rom. Ultimul blat se unge tot cu crema pe deasupra, iar tortul intreg se imbraca cu frisca. Pentru crema se freaca galbenusurile, cu zaharul pudra pina se obtine o crema; se amesteca cu untul, frecat dininte spuma, apoi se adauga urmatoarea compozitie, de asemenea pregatita dinainte: doua linguri cacao impreuna cu doua linguri zahar si ½ pahar apa se fierb pina se leaga. Se amesteca totul foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Inima cu mousse ciocolata si visine
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide