Tort de branza si miere

Tortul de branza si miere este desertul ideal pentru copii. Pentru pragatirea lui incepem prin a da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-po

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de branza si miere

Ingrediente

  • 400g branza dulce de vaca
  • 150g miere
  • 6 oua
  • 60g faina
  • 30g zahar
  • sucul de la 2 lamai
  • 1 lingura de rom sau cateva picaturi de esenta

Mod de preparare

Tortul de branza si miere este desertul ideal pentru copii. Pentru pragatirea lui incepem prin a da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-potrivit (160°C). Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Forma se unge cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt - hartia de pe margine sa fie putin mai inalta decat forma.

Intr-un castron mai mare se pune branza si mierea si se face pasta. (sau se poate trece branza prin sita si apoi amesteca bine cu mierea). Apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Se presara faina putin cate putin, apoi se toarna sucul de lamaie si romul. Se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Jumatate din spuma de albusuri se adauga peste compozitia de branza si se amesteca bine. Se adauga si restul de albus si se amesteca usor, dar bine, de jos in sus - ca si cum am taia compozitia. Se toarna in forma si se coace la foc mic-potrivit (160°C) pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata, eu am lasat aproape 1 ora si jumatate (dupa 40 de min. de copt am acoperit cu o folie de aluminiu).

Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca dupa care se poate scoate din forma. Reteta Tort de branza si miere a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort de branza,

Tort cu capsuni simplu si bun,

Tort de portocale Pansy

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala