Tort de branza si ciocolata

BLATUL Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si otetul. 1/4 din aceas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort de branza si ciocolata

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 gabenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 8 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite otet
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta vanilie
  • CREMA:
  • 250 g branza dulce sau ricotta - scursa bine de zeama (la temperatura camerei)
  • 250g branza-crema (la temperatura camerei)
  • 15g zmeura congelata-uscata (freeze-dry)
  • 140g ciocolata de zmeura
  • 60ml lapte
  • INSIROPARE BLAT:
  • 150~200 ml sirop de zmeura
  • glazura
  • 360g ciocolata amaruie (sau cu lapte - dupa preferinta)
  • 200ml smantana pt. frisca

Mod de preparare

BLATUL

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si otetul. 1/4 din aceasta spuma se adauga la galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu amidonul, cacaua si praful de copt si se omogenizeaza.

Se adauga si restul de albus, in doua reprize, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.

Se adauga vanilia si se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox. 40 min. (se incearca cu scobitoarea).

Se lasa sa se racoreasca putin dupa care se scoate din forma si se lasa pe un gratar pana se raceste complet.

CREMA

Branza crema si branza dulce se amesteca bine. Ciocolata se topeste la BM impreuna cu laptele si se toarna apoi peste branzeturile amestecate. Se omogenizeaza. Se adauga si zmeura "faramitata" putin si se amesteca. INSIROPARE BLAT Blatul se taie in trei. Fiindca n-am vrut sa iasa un tort patratos, am taiat o forma octogonala din hartie si-am taiat apoi foile de tort dupa ea.

Se insiropeaza prima foaie, se intinde 1/2 din crema, se aseaza cea de a doua foaie, se insiropeaza, se acopera cu ultima foaie, se preseaza usor, apoi se insiropeaza si aceasta. Se da putin la frigider.

Peste ciocolata tocata se toarna smantana fierbinte si se amesteca pana se topeste ciocolata.

Se mixeaza putin - pana devine lucioasa - apoi se imbraca tortul.


Se decoreaza dupa preferinta si se da la frigider.Reteta Tort de branza si ciocolata a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort de branza,

Tort cu capsuni simplu si bun,

Tort de portocale Pansy

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala