Tort de branza

Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu. Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C. Br

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de branza

Ingrediente

  • 500g branza dulce
  • 140g iaurt gros (sau smantana)
  • 100g zahar
  • 3 lingurite suc de lamaie
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 6 albusuri
  • esenta de vanilie
  • 100g coaja de lamaie confiata (sau stafide)

Mod de preparare

Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu.

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C.

Branza se amesteca bine cu iaurtul.

Se adauga sucul de lamaie, esenta, amidonul si coaja de lamaie, amestecand bine dupa fiecare.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul dupa care se adauga treptat la compozitia cu branza, amestecand usor cu lingura.

Se toarna totul in forma care se aseaza in tava de la aragaz, iar in tava se toarna apoi apa fierbinte.

Se coace pentru aprox. 1 ora. Se lasa sa se raceasca in forma.

Este un tort foarte cremos, deci trebuie manevrat cu grija cand se taie.

Pentru mai multa "stabilitate" i se poate face o baza din:

120g biscuiti simpli zdrobiti amestecati cu 60g unt si presati bine pe baza formei.


Pofta buna!

Reteta Tort de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Tort de branza,

Tort cu capsuni simplu si bun,

Tort de portocale Pansy

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia